tomasz36
|
2017-01-27, 14:44 Budowa domu, czy kupno mieszkania ?
|
|
Nie mogę się zgodzić. Budowa domu z myślą o dzieciach tez jest bardzo słusznym rozwiązaniem. Bo one mieszkają z rodzicami średnio koło 25 lat. Więc chcesz tyle lat tłoczyć się w małym mieszkaniu bo dzieci mogą wyjechać?
Wtedy na pewno wyjadą
Oczywiście możesz kupić duże mieszkanie i mieć identyczny problem.
DOm to przede wszystkim wieksza swoboda w swoich wyborach, bo sam decydujesz przykładowo czy blachodachówka czy dachówka ceramiczna. Czy kominek czy nie? Może ogrzewanie podłogowe? Duża kuchnia, mały salon? Albo odwrotnie?
|
|
|
|
Reklamy
|
|
Asoff
|
2017-02-02, 15:43 Budowa domu, czy kupno mieszkania ?
|
|
Po części jest słusznym rozwiązaniem. Musimy jednak wziąć pod uwagę wysoką cenę kupna lub budowy domu. Tak na prawdę za tą cenę możemy kupić dwa a nawet czasem 3 mieszkania. Znam osoby, które zdecydowały się kupić dom i musiały podjąć dodatkową pracę, żeby mieć pieniądze na spłatę wysokiego kredytu. Teraz tych osób więcej nie ma w domu niż są a nawet jeśli są, to swój wolny czas przeznaczają na remont budynku, prace porządkowe w ogrodzie, których nie brakuje przez cały rok i tego czasu wolnego dla siebie mają tak na prawdę bardzo mało. Myślicie że warto jest kupować dom, żeby później nie móc w nim odpoczywać? Ja kupiłam 2 mieszkania, które znalazłam tutaj https://promenadywroclawskie.pl/galeria/galeria.html i za te dwa mieszkania zapłaciłam mniej niż zapłaciłabym za kupno domu. W jednym mieszkaniu mieszkam z rodziną, a drugie wynajmuje i oddam je w przyszłości swojemu synowi.
|
|
|
|
krzysiekbrzyski
|
2017-02-23, 10:05 Budowa domu, czy kupno mieszkania ?
|
|
Jak będziecie chcieli wziąć się za ogród to mogę polecić tą firmę: http://www.negacz.pl/dlaczego-my/
Zleciłem im wykonanie paru kwestii związanych z małą architekturą i brukarstwem Wyszło super.
|
|
|
|
tomasz36
|
2017-09-05, 12:40 Budowa domu, czy kupno mieszkania ?
|
|
|
|
|
|
oliwia33
|
2017-09-28, 11:03 Budowa domu, czy kupno mieszkania ?
|
|
Myślę że taniej i łatwiej kupić mieszkanie, nawet w Warszawie można znaleźć niedrogie mieszkania, np na osiedlu Nowy Targówek takie są.
|
|
|
|
iwonaa92
|
2017-10-16, 09:25 Budowa domu, czy kupno mieszkania ?
|
|
To zależy od potrzeb. dom zapewnia znacznie więcej przestrzeni, ale jest jednak droższy, nie tylko przy budowie, ale i eksploatacji. Dla oszczędności warto zdecydować się dom pasywny - w dłuższym okresie czasu jest dość opłacalny. Tu Porady budowlane można trochę poczytać o budowie domu, choćby o pasywnym.
|
|
|
|
iwonaa92
|
2017-10-16, 09:25 Budowa domu, czy kupno mieszkania ?
|
|
To zależy od potrzeb. dom zapewnia znacznie więcej przestrzeni, ale jest jednak droższy, nie tylko przy budowie, ale i eksploatacji. Dla oszczędności warto zdecydować się dom pasywny - w dłuższym okresie czasu jest dość opłacalny. Tu Porady budowlane można trochę poczytać o budowie domu, choćby o pasywnym.
|
|
|
|
Amberus
|
2017-10-20, 16:31 Budowa domu, czy kupno mieszkania ?
|
|
|
|
|
|
redds
|
2017-12-21, 14:33 Budowa domu, czy kupno mieszkania ?
|
|
Zdecydowanie mały domek. Można wtedy wiosną i latem wyjść na taras i napić się kawki, patrząc, jak słońce powoli pnie się po horyzoncie, jak przyroda budzi się do życia po zimowej przerwie. A w bloku co? Kawka na balkonie to nie to samo. W końcu na sąsiednim balkonie może stać przysłowiowa osiedlowa babcia, ze skupieniem podsłuchując wszystko, o czym rozmawiamy, coby mieć pożywkę na ploty. No i domki mają swoje uroki. Mój kolega zbudował jeden mały domek, prawie wszystko zrobił sam, tylko czasu mu zabrakło na taras. Zamówił drewniany z http://rem-ogrody.pl/tarasy-drewniane/. I wiecie co? I dostał taras dokładnie taki jak chciał, wszystko w najmniejszych detalach zgodne z jego oczekiwaniami.
|
|
|
|
Amberus
|
2017-12-24, 13:12 Budowa domu, czy kupno mieszkania ?
|
|
Każdy ma możliwość i wybór. I tu nie idzie co by się chciało ale skąd wziąść odpowiednie fundusze na ten cel. Pożyczenie i założenie sobie na szyję 'pętli pożyczkowej czy kredytowej' to żaden wybór. Jeśli ktoś chce zgromadzić środki na ten cel zapraszam, pomogę. Wystarczy się skontaktować skype janubers1 Dochód bez ryzyka.
|
|
|
|
mefisto
|
2017-12-31, 20:07 Budowa domu, czy kupno mieszkania ?
|
|
Niestety, kredy na kilkadziesiąt lat to jednak spore wyzwanie dla każdego.
|
|
|
|
magda906
|
2018-02-20, 19:59 Budowa domu, czy kupno mieszkania ?
|
|
Jeśli Cię stać, to chyba lepiej wybudować dom. Wiadomo, wydatek spory ale na niektórych rzeczach można trochę zaoszczędzić. Jak już o tym mowa, mogę podrzucić namiar na http://bpgonty.pl/ . Tego typu pokrycie dachowe jest naprawdę niedrogie a dobrze się sprawuje. No i co ważne - to praktyczne rozwiązanie.
|
|
|
|
micha45
|
2018-04-23, 15:50 Budowa domu, czy kupno mieszkania ?
|
|
|
|
|
|
magda906
|
2018-07-04, 14:00 Budowa domu, czy kupno mieszkania ?
|
|
Myślę, że mieszkanie w bloku jest lepszym rozwiązaniem. Jeśli zdecydujesz się na jego zakup, pamiętaj, żeby wybrać wyłącznie to mieszkanie, które zostało wybudowane przez dobrego dewelopera. Szukając takowego na terenie Warszawy, warto skorzystać z oferty http://pkdevelopment.pl/
|
|
|
|
redykat
|
2021-04-25, 17:34 Budowa domu, czy kupno mieszkania ?
|
|
Zbyt wiele czynników wpływ trzeba wziąć pod uwagę, żeby jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Ja jednak wiem jedno: niebawem przenoszę się do ekskluzywnego mieszkanie w pięknie położonym osiedlu Pruszcz Park. Deweloperem jest https://szymichowski.pl/ , a to z kolei znana i doceniona firma. Odliczam więc tygodnie, do wprowadzenia się tam.
|
|
|
|