oxxygen
|
2015-04-25, 18:25 Co na elewację domu jednorodzinnego?
|
|
Budowa powoli dobiega końca, czas myśleć o sprawach związanych z wykończeniem - wewnątrz i na zewnątrz. Co lepiej położyć na zewnętrzne ściany? Naturalne drewno, czy zdecydować się na coś takiego jak imitacja desek? Wiadomo - drewno trzeba co jakiś czas zabezpieczać i malować. Jeśli położę jakieś deskopodobne panele, to nie muszę się martwić, że wilgoć zniszczy elewację. Pytanie tylko, czy estetyka budynku za bardzo nie ucierpi... Ktoś z Was ma może elewację z desek kompozytowych imitujących prawdziwe drewno? Jak takie rozwiązanie sprawdza się w praktyce?
Ostatnio zmieniony przez oxxygen dnia 2015-06-11, 09:27, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
Reklamy
|
|
Herbaaol
|
2015-04-26, 10:47 Co na elewację domu jednorodzinnego?
|
|
Ja mam takie deski, ale tylko z jednej strony domu. Tak jest ładniej, to znaczy mi się tak bardziej podobało. Bardzo dobrze się to myje. Teraz świeżo po zimie myłam myjką i wygląda bardzo dobrze. Zakładane były zeszłego lata. Zima była lekka, więc nic im nie jest. Naprawdę polecam, bardzo dobry wybór.
|
|
|
|
byczek
|
2015-04-26, 18:47 Co na elewację domu jednorodzinnego?
|
|
Herbaaol napisał: | Ja mam takie deski, ale tylko z jednej strony domu. Tak jest ładniej, to znaczy mi się tak bardziej podobało. Bardzo dobrze się to myje. Teraz świeżo po zimie myłam myjką i wygląda bardzo dobrze. Zakładane były zeszłego lata. Zima była lekka, więc nic im nie jest. Naprawdę polecam, bardzo dobry wybór. |
Musi to fajnie wyglądać. A czym pokryłes pozostale sciany? zwykla farba? chyba faktycznie, gdyby pokryc calosc domu tymi deskami, to wygladaloby to dosc kiczowato. a tak z jednej tylko strony to interesujace rozwiazanie.
|
|
|
|
Klacior
|
2015-04-27, 00:26 Co na elewację domu jednorodzinnego?
|
|
Nie będzie wyglądało kiczowato najładniej wygląda dom z drewna normalnego nie imitowanego. Jesion położyć na taki dom i masz gotowe rozwiązanie bardzo ładnie to się prezentuję. Położenie z jednej strony desek wygląda tak jak, by cie nie stać na resztę, więc pomysł bez sensu. Zabezpieczyć takie deski raz są specjalnie namaczane w odpowiednich substancjach co lepiej chroni. wiadome nawet imitowane drewno jest nie na stałe. Jak już chcesz kombinować to sobie zrób po prostu zwykły tynk.
|
|
|
|
oxxygen
|
2015-04-28, 10:39 Co na elewację domu jednorodzinnego?
|
|
Klacior napisał: | Nie będzie wyglądało kiczowato najładniej wygląda dom z drewna normalnego nie imitowanego. Jesion położyć na taki dom i masz gotowe rozwiązanie bardzo ładnie to się prezentuję. Położenie z jednej strony desek wygląda tak jak, by cie nie stać na resztę, więc pomysł bez sensu. Zabezpieczyć takie deski raz są specjalnie namaczane w odpowiednich substancjach co lepiej chroni. wiadome nawet imitowane drewno jest nie na stałe. Jak już chcesz kombinować to sobie zrób po prostu zwykły tynk. |
To oczywiste, że bez impregnacji się nie obejdzie. Zwykłe drewno jest chyba nudne, dlatego pomyślałem o czymś innym. Ale tak to już jest, że każdy zachwala co innego. Niestety decyzję muszę podjąć, a eksperymentować nie za bardzo mogę. Odpada na przykład pokrycie tylko jednej ściany, bo to będzie trochę dziwnie wyglądało. Niby którą stronę miałbym wybrać?
|
|
|
|
magdan90
|
2022-05-11, 14:29 Co na elewację domu jednorodzinnego?
|
|
A może warto wziąć pod uwagę płytki ceglane lub klinkierowe? Wydaje mi się, że coraz więcej ludzi właśnie w ten sposób wykańcza domy.
|
|
|
|
lunka3
|
2022-10-26, 19:08 Co na elewację domu jednorodzinnego?
|
|
Cześć. Przyznam szczerze, że sama ostatnio zastanawiałam się, gdzie mogłabym znaleźć porządne materiały budowlane w jakiś dobrych cenach. Znajoma w podpowiedziała mi, żebym wolnej chwili przejrzała sobie propozycje na stronie sklepu https://baumit.pl/ i nie ukrywam, że Baumit Polska ma naprawdę wiele ciekawych produktów do zaoferowania. Chyba zdecyduje się tam zamówić tynki zewnętrzne, żeby jakoś zabezpieczyć elewacje mojego domu. Dajcie znać, co wy uważacie o ich propozycjach
|
|
|
|
Gusia
|
2023-10-27, 11:36 Co na elewację domu jednorodzinnego?
|
|
Tynki i elewacje stanowią ważny element wykończenia domu, dlatego warto wybrać solidne materiały o wysokiej jakości. Obecnie na rynku dostępnych jest wiele nowoczesnych systemów fasadowych, które łączą funkcjonalność z estetyką, a niektóre mogą nawet służyć jako ocieplenie budynku. W sklepach i hurtowniach internetowych można znaleźć bogaty wybór produktów do elewacji, takich jak farby fasadowe, kleje czy tynki, przykładowo tutaj https://sklep.greinplast.pl/products-list/systemy-elewacyjne
|
|
|
|
wbeszu
|
2023-12-31, 01:02 Co na elewację domu jednorodzinnego?
|
|
Ja oddałem to wszystko w ręce specjalistów, których mogę polecić. Usługi elewacyjne i dociepleniowe świadczone przez firmę https://jazdzewski.com.pl/elewacja-i-docieplenia-budynkow/ są po prostu doskonałe. Zespół dekarzy, którzy zajmowali się moją elewacją, wykazali się nie tylko profesjonalizmem, ale też elastycznością i starannością. Szybko i sprawnie wykonali docieplenie, dbając o estetykę i jakość wykonania.
|
|
|
|
hapoy
|
2024-01-22, 20:47 Co na elewację domu jednorodzinnego?
|
|
Warto to rozważyć, albo po prostu iść na gotowe. W tych https://www.mgprojekt.com.pl/projekty-domow-parterowych/waski-3 projektach mamy pokazaną gotową elewację. Zawsze możemy się nad tym pochylić. A dodam, że też w tej pracowni wam doradzą, zwłaszcza jeszcze skorzystacie z ich 20% rabatu:
Biuro Architektoniczne MG Projekt
Adres: 03-112 Warszawa ul. Uczniowska 14 (Białołęka)
(na spotkania zapraszamy do nowego biura na ul. Uczniowskiej 13)
tel. (22) 676 66 83, kom. 600 392 884
email: mgprojekt@mgprojekt.com.pl
|
|
|
|
Holiseq
|
2024-01-30, 23:34 Co na elewację domu jednorodzinnego?
|
|
Renowacja elewacji mojego domu była strzałem w dziesiątkę! Fachowe podejście do klienta, estetyczny design i solidne wykonanie to cechy, które wyróżniają tę firmę https://tarasfactory.pl/oferta/elewacje/elewacje-kompozytowe/ Elewacja mojego domu teraz prezentuje się nie tylko nowocześnie, ale również elegancko. Polecam wszystkim, którzy pragną odświeżyć wygląd swojego mieszkania.
|
|
|
|