plastusik
|
2015-05-28, 18:17 Freelancing vs. praca na etacie
|
|
Obstawiałabym freelancing, ale tylko pod jednym warunkiem: że w Twoim gospodarstwie domowym jest osoba, która pracuje na etacie Niestety freelancing nie jest pewny, raz na wozie, raz pod wozem, a opłaty same się nie zrobią. Choć na pewno jest to bardzo wygodna forma zatrudnienia, ale na pewno wymagająca sporo samozaparcia i dyscypliny.
|
|
|
|
Reklamy
|
|
barzej66
|
2015-06-01, 22:14 Freelancing vs. praca na etacie
|
|
Tak jak ktoś nie jest zdyscyplinowany to biada mu..Nie dotrzyma terminów nie wykona wszystkich zadań i będzie z nim krucho..W takiej formie zatrudnienia cały czas trzeba pracować i cały czas trzeba iść do przodu po swoje wyniki. Na etacie nie trzeba mieć tyle dyscypliny.
|
|
|
|
annot
|
2015-06-04, 11:59 Freelancing vs. praca na etacie
|
|
Pracowałem jako freelancer i nie chcę do tego wracać. Chyba się po prostu nie nadaje. Nastawiałem budzik na 7:30, żeby o 8 zacząć pracę, ale szła jedna drzemka za drugą. Teraz pracuje na etacie i czuje się lepiej. Chyba taki typ ze mnie po prostu.
|
|
|
|
Enio36
|
2015-06-04, 18:10 Freelancing vs. praca na etacie
|
|
Tak na pewno jest z Ciebie typ takiego człowieka co woli być na bieżąco w pracy i nie chcę zbytnio robić rzeczy w domu. A u mnie to jest różnie bo albo robię robić w domu albo też lubię robić pracę gdzieś w firmie. TO jest u mnie wszystko w zależności od humoru i nastroju.
|
|
|
|
Balladyna
|
2015-06-04, 18:37 Freelancing vs. praca na etacie
|
|
Ja stawiam na bezpieczeństwo. Myślę, że praca na etacie daje poczuje jakiegoś bezpieczeństwa i to bym wybrała. Wszystko zależy od Ciebie.
|
|
|
|
dziobak45
|
2015-06-06, 14:20 Freelancing vs. praca na etacie
|
|
Jeszcze nigdy nie pracowałem jako freelancer, więc ciężko mi to ocenić z mojej perspektywy. Na etacie nie jest źle, są momenty kiedy można wyluzować, a jako freelancer trzeba pracować non stop, żeby miec godne wynagrodzenie. Nikt takiej osobie nie zapłaci za pół godziny obijania się.
|
|
|
|
Amberus
|
2015-06-07, 14:46 Freelancing vs. praca na etacie
|
|
|
|
|
|
kristiano
|
2015-06-08, 14:26 Freelancing vs. praca na etacie
|
|
Skąd mamy wiedzieć, ja to widzę i tak pierwszy raz a wy, który to już raz widzicie ? Bo mi się wydaję, że trzeba jednak się zastanowić mocno czy ktoś chce chodzić do pracy normalnej z urlopem i z wszystkimi dodatkoami czy ktoś nie chcę tego mieć i woli sobie normalnie pracować kiedy chce.
|
|
|
|
debomer
|
2015-06-08, 19:25 Freelancing vs. praca na etacie
|
|
Przy odpowiedniej wysokości zarobków sama forma, na której opiera się wykonywana praca ma znaczenie drugorzędne. Niestety tzw. freelancing często wiąże się z pracą wyłącznie za efekty, a nie za poświęcony czas (stawka godzinowa). Oczywiście nie jest to zasada i np. w branży IT taka forma współpracy jest często wybierana.
|
|
|
|
OneDollar
|
2015-06-08, 20:06 Freelancing vs. praca na etacie
|
|
Freelacne jest chyba tylko dobre na studiach jak się jeszcze ma jakie zajęcia dzienne. Jeśli się nie ma takich zajęć to wtedy właśnie się tego nie opłaca robić i po prostu wtedy już trzeba zupełnie co innego robić, szukać pracy tak bardziej na etacie.
|
|
|
|
olnok
|
2015-06-14, 12:09 Freelancing vs. praca na etacie
|
|
Ja pracuję na etacie i jest mi dobrze. Żona pracuje w domu i o ile zarabia dobrze, tak większość ludzi wokół niej mysli, że ona może robić wszystko na raz - sprzątać, gotować, prasować, robić zakupy, no bo "siedzi w domu". Tymczasem tak to nie wygląda, ale ludzie nie są w stanie tego zrozumieć.
|
|
|
|
ulopez
|
2015-06-16, 18:34 Freelancing vs. praca na etacie
|
|
Jestem freelancerem od lat i nigdy w życiu nie zamieniłbym tego na etat. Na początku mojej "kariery" pracowałem na etacie - nigdy więcej. Za siedzenie 8 godzin, czasem bezefektywnie nie ma sensu. Teraz pracuję 4 godziny dziennie i zarabiam podobnie.
|
|
|
|
basiak
|
2015-06-17, 15:51 Freelancing vs. praca na etacie
|
|
Siedzisz tylko 4 godziny dziennie ale to masz wtedy bite godziny bo w tym na pewno nie masz wyjścia do ubikacji ani żadnego porozmawiania przez telefon ? mi się wydaję, że ja bym wolał na etacie pracować ale pracą jako freelancera też bym jakoś nie pogardził.
|
|
|
|
zbrodnia
|
2015-07-22, 13:52 Freelancing vs. praca na etacie
|
|
A ja mam to i to wiecie ile ja kasy wyciągam aż mi się w głowie nie mieści. Najbardziej uderzać musicie w branżę IT bo możecie dostawać kasę za zlecenia w firmie a dodatkowo możecie jeszcze dostawać wypłatę na swoim etacie w swojej to pracy. Przydać się to może.
|
|
|
|
jkustasik79
|
2015-07-22, 16:34 Freelancing vs. praca na etacie
|
|
Witam, trzeba sobie zrobić za i przeciw i będziemy wiedzieć co jest lepsze praca na etacie to spokój ale nie daje rozwoju staje się monotonna a wręcz zabija nas jako ludzi, zaś freelancing to ryzyko.
|
|
|
|