g.wronka
|
2016-03-04, 15:33 Jak inwestować - rada
|
|
Ponieważ pada tutaj wiele pytań o inwestycje to postanowiłem wtrącić swoje trzy grosze i powiedzieć jak ja to robię, bo pomysłów generalnie jest według internautów wiele. W giełdę bym się nie bawił, bo to wymaga obszerniejszej wiedzy - no chyba że komuś chce się ją zgłębić to trzymam kciuki i życzę powodzenia. Na nieruchomości trzeba mieć naprawdę spory kapitał, więc jeśli o mnie chodzi to też odpada. Kruszce jakoś zalatują mi poprzednią epoką choć może to wcale nie jest taki zły pomysł. Lokaty są zupełnie nieopłacalne, zwłaszcza przy niższych oszczędnościach - to żadna inwestycja. Jak dla mnie dobrym rozwiązaniem są pożyczki społecznościowe lub prywatne, a że często widzę tutaj pytania typu “mam 20 tysięcy, co mogę z nimi zrobić?” to radzę: wejdź sobie na CapitalClub, poczytaj, zorientuj się i zacznij inwestować. Lepiej nie szukaj pożyczkobiorców na forach, bo niczym dobrym się to nie skończy. Platform tego typu mamy coraz więcej, więc warto się tym zainteresować zamiast szukać na ślepo.
|
|
|
|
Reklamy
|
|
Amberus
|
2016-03-05, 11:16 Jak inwestować - rada
|
|
|
|
|
|
riki32
|
2016-04-18, 10:22 Jak inwestować - rada
|
|
|
|
|
|
rejmonia
|
2016-04-29, 14:16 Jak inwestować - rada
|
|
Ja polecam ranking lokat ze strony oszczednoscionline.pl. To sprawdzona przez mnie strona, zawsze wybierając lokatę weryfikuje dostępne oferty tam.
|
|
|
|
Amberus
|
2016-06-14, 21:10 Jak inwestować - rada
|
|
Inwestycja w swoją przyszłość [ co miesiąc dodatkowo od 500 do 2000 € ] przy inwestycji 25 €/ Warto ? Więc zapraszam do kontaktu - mój adres skayp janubers1
|
|
|
|
ArturM
Miasto: Kraków
|
2016-07-26, 12:30 Jak inwestować - rada
|
|
A co myślisz o inwestowaniu w fundusze inwestycyjne? Może masz z tym jakieś większe doświadczenie? Bo ja już od jakiegoś czasu to rozważam, przejrzałem mnóstwo ofert i na pewno chcę zdecydować się (na początek) na coś o niskim poziomie ryzyka inwestycyjnego, tutaj przykład - https://www.bphtfi.pl/klienci-indywidualni/fundusze-inwestycyjne/fio/bph-obligacji-1/. Są tam podane też stopy zwrotu na dzień 22 lipca tego roku i jak dla mnie są w porządku. Co sądzicie?
|
|
|
|
paweltraczyk99
|
2016-07-26, 13:38 Jak inwestować - rada
|
|
Ja wybrałbym lokate , jest teraz tego duzo na rynku , polecam porównywarke na yousave.pl odrazu wyszuka pełno ofert a potem zostaje tylko wybór.
|
|
|
|
maro88
|
2016-12-05, 15:06 Jak inwestować - rada
|
|
Forex jest bardzo łatwy, wystarczy trochę poczytać na ten temat. Polecam poradniki z tej strony: www.zainvestuj.pl
|
|
|
|
karo90
|
2016-12-19, 07:03 Jak inwestować - rada
|
|
Nie wiem czy jest jakiś sens w inwestowaniu w forex. Ostatnio czytałem,że tak naprawdę to najwięcej zarabia sama platforma , a większość osób, które tam grają traci. I to czasami wszystkie pieniądze.
Osobiscie jestem zdania,ze najlepiej jest oszczędzać w bezpiecznych źródłach. Sugeruję zajrzeć sobie na ofertę nest banku:
https://www.nestbank.pl/indywidualny/oszczednosci/nest-rodzinne-oszczednosci.html
z racji tego,ze mają tam dobrą ofertę oszczędzania. Konto oszczędnościowe jest bezpłatne i oprocentowane lepiej niż niektóre lokaty.
|
|
|
|
Amberus
|
2017-01-14, 16:44 Jak inwestować - rada
|
|
Forex też dla ludzi, z tym że warto do zarabiania wykorzystać dobrego tradera a nie samemu ryzykować. Jeśli ktoś zainteresowany dobrymi i dochodowymi inwestycjami to zapraszam - skype janubers1 lub pracapewna@gmail.com
|
|
|
|
pierr
|
2017-01-26, 06:43 Jak inwestować - rada
|
|
Niestety ale obecne oprocentowanie lokat zdecydowanie nie zachęca do oszczędzania w ten sposób. Lokaty są kiepsko oprocentowane, tak wieć praktycznie wcale nie da się na tym zarobić. Poza tym polska waluta jest niestabilna bo wiele agencji obniżyło jej rating.
Sugeruję zainwestować w złoto z racji tego,że jest to bezpieczniejszy sposób oszczędzania. Możecie zajrzeć sobie na przykład do mennic: http://www.coinart.pl/ - z racji tego,że mozna tam kupić złote i srebrne monety, które są o wiele bezpieczniejszym sposobem inwestowania.
|
|
|
|
Asoff
|
2017-02-23, 15:52 Jak inwestować - rada
|
|
Inwestowanie przez fundusze w różne rodzaje aktywów jest obarczone podobnym ryzykiem. Tak samo, jak inwestowane samemu w te aktywa. Fundusze jednak chronią nas w ten sposób, że uśredniają ryzyko, inwestujemy pośrednio w dziesiątki różnych papierów wartościowych, a nie w kilka. Kluczową kwestią, na którą warto zwrócić uwagę podczas inwestowania w fundusze są opłaty. Zasada jest prosta, im więcej opłat tym gorzej. Tutaj zasada, że fundusze z wyższą opłatą za zarządzenie są lepsze od tych z niższą nie działa. Zawsze wybieramy najtańszy fundusz, wtedy szanse na zysk rosną. Po więcej informacji zapraszam na stronę http://oszczedzaniepieniedzy.yolasite.com/
|
|
|
|
Amberus
|
2017-02-28, 21:25 Jak inwestować - rada
|
|
Zgadza się że lokata czy fundusz to dobre ale dla tych co mają odpowiednie środki. Najlepiej tak od 50 tys zł w górę. Jeśli takowych nie masz a chcesz mieć, to zapraszam pokarzę gdzie i jak robi się pieniądze.
|
|
|
|
trzmielica
|
2017-04-04, 18:28 Jak inwestować - rada
|
|
Lokaty teraz coraz lepsze są. Dzisiaj patrzyłem na zestawienie lokat na dobrym blogu finansowym tutaj
https://moneye.pl/ranking-lokat-bankowych/ IdeaBank daje teraz 4% co przy dużych środkach daje już nam jakieś pole popisu moim zdaniem. Wszystko zależy od naszych oczekiwać.
|
|
|
|
butler
|
2022-01-29, 21:09 Jak inwestować - rada
|
|
|
|
|