Studencik
|
2014-01-17, 11:05 Jak reklamować nowo powstałą firmę?
|
|
Hej,
Interesuje mnie temat jak reklamować nowo otwarta firmę. Z jakich form reklamy korzystaliście, gdy otwieraliście działalność gospodarcza.
|
|
|
|
Reklamy
|
|
Robert
|
2014-01-21, 13:09 Jak reklamować nowo powstałą firmę?
|
|
Zalezy ile masz $$ Ja proponuje zacząć od reklamy w internecie. Po pierwsze jest tańsza po drugie bardzo skuteczna.
|
|
|
|
jerzyj
|
2014-02-02, 15:56 Jak reklamować nowo powstałą firmę?
|
|
Pozycjonowanie strony, kampanie adwords
|
|
|
|
Bogacz0
|
2014-02-04, 09:14 Jak reklamować nowo powstałą firmę?
|
|
Tez jestem zdania, że internet to podstawa. Obecnie jak ktos czegos potrzebuje pierwsze co robi to szuka w internecie.
|
|
|
|
iloraz
|
2014-02-20, 15:01 Jak reklamować nowo powstałą firmę?
|
|
Jasne, Internet jest ważny, ale wszystko zależy od profilu działalności. Kanał komunikacji dostosuj do swoich odbiorców - młodzi ludzi - Internet, ale jeśli duży segment Twoich klientów to osoby starsze pomyśle o tradycyjnej reklamie.
|
|
|
|
pulkownik90
Miasto: Wrocław
|
2014-02-28, 11:32 Jak reklamować nowo powstałą firmę?
|
|
Zależy czy masz produkt skierowany do ludzi w twoim mieście np restauracja, pizzeria czy jakiś produkt globany np sklep internetowy.
Jak np restauracja to tradycyjne ulotki + reklama w necie (oczywiście skierowana na twoje miasto), a jak sklep czy produkt dla każdego to adwrods, seo itp
|
|
|
|
dariusz34
|
2014-02-28, 15:31 Jak reklamować nowo powstałą firmę?
|
|
Dobra reklama to podstawa. Np. My zamówiliśmy takie fajne chorągiewki na butelki. Klient dostaje od nas butelkę wina a na szyjce dekoracja z logo naszej firmy. Bardzo fajny patent.
|
|
|
|
lolija
Miasto: Lublin
|
2014-03-06, 19:38 Jak reklamować nowo powstałą firmę?
|
|
Wszystko zależy od profilu firmy, bo jeśli na przykład prowadzisz hotel to nie ma sensu roznoszenie ulotek po mieście.
|
|
|
|
pawa
|
2015-07-14, 11:56 Jak reklamować nowo powstałą firmę?
|
|
Zacząć trzeba od stworzenia strony internetowej firmy, bo bez tego ani rusz aby promocja firmy w internecie miała sens. Nowe firmy mogą świetnie odnaleźć się w mediach społecznościowych, tam zainicjują społeczności 'TU jesteśmy", a do tego to doskonała darmowa powierzchnia reklamowa, bo przecież darmowa reklama firmy to postawa dla nowego biznesu. Od tego trzeba zacząć. Dobrze jest jednocześnie prowadzić bloga tematycznego na stronie internetowej firmy, nie tylko dla angażowania odbiorców, ale i dla SEO strony internetowej, aby była widoczna w wyszukiwarce. Wiele korzyści niesie marketing internetowy, dlatego warto zainwestować swój czas. W końcu pozyskiwanie klientów, kierowanie ruchu na stronę, sprzedaż, budowanie relacji z klientami najlepiej odnajduje się w internecie.
|
|
|
|
gargamus666
Miasto: Warszawa
|
2015-07-16, 21:06 Jak reklamować nowo powstałą firmę?
|
|
zazwyczaj reklamy w internecie, samochód z banerami po mieście
|
|
|
|
MIKI
|
2015-07-23, 20:32 Jak reklamować nowo powstałą firmę?
|
|
Taak banery na mieście..Tylko czy wiesz co piszesz ? Taki baner trochę kosztuję i na pewno taki baner jest w dużej cenie. Przede wszystkim najlepiej to zrobić reklamę jak nie w pozycjonowaniu to może na jakimś portalu typu nasza klasa, facebook lub twitter. Tam szukać sukcesu.
|
|
|
|
joaanna
|
2015-07-30, 21:29 Jak reklamować nowo powstałą firmę?
|
|
Można wykorzystać portale społecznościowe, fora tematyczne, katalogi firm... najkorzystniej jest umieszczać reklamy tam, gdzie może znaleźć się potencjalny odbiorca naszej usługi, a nie dajmy na to rozkładać ulotki gdzie się da, bo większość i tak idzie potem do kosza. Baner to niezły, ale trochę drogi pomysł i jak już to musiałby wisieć w jakimś dobrym miejscu.
|
|
|
|
MArcia
|
2015-08-06, 13:22 Jak reklamować nowo powstałą firmę?
|
|
wykorzystać do reklamy należy zarówno internet (dla mnie główne źródło) można również zainteresować się również reklamą w gazecie, radiu. Jakieś ulotki lub plakaty na mieście. Wszystko zależy od budżetu jakim się dysponuje.
|
|
|
|
mesariusz
|
2015-08-06, 16:30 Jak reklamować nowo powstałą firmę?
|
|
Witam, na początek reklama w Internecie, jest ok, dużo możliwości no i jest tańsza ale ma szerokiego odbiorcę, potem można spróbować ulotki i plakaty, na koniec radio, jak się ma więcej pieniędzy to telewizja
|
|
|
|
magda906
|
2015-08-30, 14:57 Jak reklamować nowo powstałą firmę?
|
|
Warto pomyśleć o fanpagu na fb. Takie konto firmowe na temat działalności i oragnizowanie promocji, konkursów to w naszych czasach podstawa. Jeżeli sami nie potraficie zawsze można komuś zlecić. Ja ostatnio widziałam ofertę na: http://agentsocial.com.pl/konkursy-na-facebook . Z tego co tam wyczytałam to mają super ofertę.
|
|
|
|