Lissa
|
2011-11-12, 11:26 Jak rozpocząć inwestowanie na giełdzie?
|
|
Chciałabym zacząć inwestowac na gieldzie, tylko jest maly problem jestem zupelnie zielona w tym temacie. Moze moglby mi ktos podpowiedziec jak zaczac, gdzie moge poznac podstawowe zasady rynku, jak sie do tego zabrac ?
|
|
|
|
Reklamy
|
|
Bogacz0
|
2011-11-19, 21:32 Jak rozpocząć inwestowanie na giełdzie?
|
|
Teoria jest wazna, ale i tak praktyka i czucie co sie dzieje na rynku jest wedlug mnie najwazniejsze. Ja bym zalozyl jakies wirtualne konto, albo od razu ruszyl na gielde.
|
|
|
|
Moneymaker
|
2011-11-20, 00:24 Jak rozpocząć inwestowanie na giełdzie?
|
|
Od razu ruszyc na gielde Ty chcesz zeby dziewczyna zbankrutowala ?
|
|
|
|
Waldus
|
2012-03-11, 14:37 Jak rozpocząć inwestowanie na giełdzie?
|
|
Moneymaker napisał: | Od razu ruszyc na gielde Ty chcesz zeby dziewczyna zbankrutowala ? |
Przecież nie musi od razu sprzedawać domu i kupować za grube banki akcji. Tez jestem zdania ze praktyka i obycie z rynkiem jest mega wazne i to dobry i szybki sposob na nauke.
|
|
|
|
Byku
|
2012-03-15, 20:56 Jak rozpocząć inwestowanie na giełdzie?
|
|
Waldus napisał: | Moneymaker napisał: | Od razu ruszyc na gielde Ty chcesz zeby dziewczyna zbankrutowala ? |
Przecież nie musi od razu sprzedawać domu i kupować za grube banki akcji. Tez jestem zdania ze praktyka i obycie z rynkiem jest mega wazne i to dobry i szybki sposob na nauke. |
Zgadzam sie w 100% i dlatego powstały wirtualne giełdy, które uczą podstaw i nie trzeba nic inwestować.
|
|
|
|
LuckyGuy
|
2012-04-08, 19:45 Jak rozpocząć inwestowanie na giełdzie?
|
|
Bez wiedzy teoretycznej nie polecam od razu ruszać na gielde, bo stracisz tylko kase i ochote na inwestowania. Czytaj blogi, artykuły, zaloz wirtualne konto na jakiejs platformie poznaj przynajmniej podstawy i dopiero zacznij grac na prawdziwe pieniadze.
|
|
|
|
edila
|
|
|
|
margiethat
|
2015-07-24, 07:53 Jak rozpocząć inwestowanie na giełdzie?
|
|
No ale to co podałeś to niestety nie jest do końca prawdziwe. Głównie to jest za sprawą tego, że nie wszyscy sobie chwalą te kursy. Z tym forexem już na pewno się spotkałem z różnymi opiniami i nie zawsze one były takie prawdziwe. Czasem były lepsze a czasem były gorsze.
|
|
|
|
margiethat
|
2015-07-24, 08:01 Jak rozpocząć inwestowanie na giełdzie?
|
|
Zacząć od razu od głębokiej wody. Nie bawić się w żadne marne inwestowanie w stylu teoria z książki. Od razu przechodzić do inwestowania jakiegoś gruubego. To da na pewno duże zyski i to na pewno bardzo pomoże człowiekowi. Jeśli się w taki sposób nie postąpi to będzie lippa.
|
|
|
|
maciejj862
|
2016-08-01, 13:34 Jak rozpocząć inwestowanie na giełdzie?
|
|
Inwestowanie na giełdzie należy zacząć od zgromadzenia aktualnej wiedzy na temat wszystkich instrumentów finansowych, którymi można handlować na giełdzie, a szczególnie jakie wiąże się z nimi ryzyko i jakie zyski można osiągnąć. Później należy zdecydować, czy inwestować samodzielnie, czy poprzez fundusz akcji - jedno i drugie rozwiązanie ma swoje wady i zalety. Jeśli zamierzacie inwestować na giełdzie samodzielnie, to musicie założyć rachunek maklerski. Do inwestowanie będą wam potrzebne odpowiednie narzędzia, np. systemy transakcyjne, które ułatwiają podejmowanie decyzji inwestycyjnych - zajrzyjcie na http://debarex.pl jest tam więcej o takich systemach.
|
|
|
|
adamosik
|
2016-08-03, 15:46 Jak rozpocząć inwestowanie na giełdzie?
|
|
W inwestowaniu trzeba też ustalić na jakich zasadach będzie się inwestować. Chodzi tutaj np. o czas inwestycji (długoterminowo czy krótkoterminowo), dobór odpowiednich spółek np. pod względem wielkości. Duże czyli te bezpieczniejsze, czy też star - up, bardziej ryzykowne, ale stopa zwrotu może być też o wiele większa. Trzeba znać też ogólne zasady o inwestowaniu. Polecam bloga: http://blog.squaber.com/category/ogolnie-o-investowaniu/
|
|
|
|
kaska2909
|
2016-08-31, 10:40 Jak rozpocząć inwestowanie na giełdzie?
|
|
Trzeba mieć sporą wiedzę i doświadczenie, by inwestować na giełdzie. Może wybierz inwestycje, które wymagają mniejszej wiedzy finansowej? Ja polecam Ci opcje binarne. Sama inwestuję na platformie opcji binarnych Exbino https://exbino.com/pl/ i jestem bardzo zadowolona. Regularna wypłata zysków, bonusy, jeden opiekun konta, spora baza wiedzy dotycząca tego typu inwestycji - rzuć okiem. Ja uważam, że warto.
|
|
|
|