dziobak45
|
2015-06-06, 14:15 Jakiego języka warto się uczyć ?
|
|
Chińskiego i japońskiego. To są tak niszowe języki, z którymi na pewno będzie łatwiej znaleźć pracę. Oprócz tego języki skandynawskie ze wskazaniem na szwedzki. Są to jedne z najdroższych tłumaczeń i najbardziej pożądanych języków na rynku, zwłaszcza na pomorzu, gdzie te kontakty cały czas się rozwijają.
|
|
|
|
Reklamy
|
|
szubert88
|
2015-06-13, 22:01 Jakiego języka warto się uczyć ?
|
|
Ja uważam, że z wymienionych najbardziej opłaca się nauka hiszpańskiego. W końcu 1/3 ludzi na świecie posługuje się tym językiem. Co prawda są jego różne odmiany, ale mimo wszystko uważam, że warto. Na drugim miejscu postawiłabym na francuski, też dość powszechny w świecie.
|
|
|
|
ulopez
|
2015-06-16, 18:39 Jakiego języka warto się uczyć ?
|
|
Odpowiem przewrotnie: Nie warto uczyć się języka, który nam się nie podoba, nie warto uczyć się tylko dla pieniędzy. Zawsze jeśli będziemy robić coś z pasją i zamiłowaniem, to odnajdziemy się też na rynku w tej dziedzinie. No dobra, może nie zawsze, ale w 90% tak.
|
|
|
|
dobor
|
2015-06-16, 19:23 Jakiego języka warto się uczyć ?
|
|
Wiadomo, że punkt wyjściowy w obecnych czasach to język angielski i warto go opanować przynajmniej na poziomie komunikatywnym. Oprócz tego warto zainteresować się językiem niemieckim. Zarówno w kontekście poszukiwania pracy, jak i prowadzenia relacji biznesowych.
|
|
|
|
basiak
|
2015-06-17, 15:53 Jakiego języka warto się uczyć ?
|
|
Teraz wraca do łask co by nie mówić - język hiszpański. On teraz jest bardzo popularny i on teraz jest bardzo modny warto się go uczyć, ja postawiłem na niego i razem z dziewczyną chodzimy na takie kursy właśnie z tego języka. Bardzo się nam podoba.
|
|
|
|
Sobolek
|
|
|
|
hellboy
|
2015-07-22, 08:08 Jakiego języka warto się uczyć ?
|
|
Obecnie na pewno warto znać język angielski. Większość osób wykształconych posługuje się nim w mniejszym lub większym stopniu. Niestety, jego znajomość nie czyni nas lepszymi z punktu widzenia pracodawcy – co najwyżej nieznajomość angielskiego może nas dyskwalifikować.
|
|
|
|
Kafadz
|
2015-07-22, 16:37 Jakiego języka warto się uczyć ?
|
|
Witam, teraz bym wybrała j.niemiecki, gdyż Niemcy otworzyli granicę i można tam znaleźć pracę więc póki co to niemiecki. Choć modny jest włoski, ponoć jest łatwy
|
|
|
|
joaanna
|
2015-07-30, 21:38 Jakiego języka warto się uczyć ?
|
|
Warto uczyć się francuskiego, mimo że jest dość trudny. Często zdarza się, że firmy poszukują osób ze znajomością tego języka i sam komunikatywny angielski już nie wystarczy. Dla pracodawcy pracownik znający angielski to oczywistość, dlatego wymaga też umiejętności posługiwania się innym językiem: francuskim czy niemieckim.
|
|
|
|
getsmile
|
|
|
|
zegariusz
|
2015-08-05, 18:37 Jakiego języka warto się uczyć ?
|
|
Witaj szczerze powiem nie wiem. Nie wiem, w jakim kierunku ma iść Twoja kariera i który faktycznie Ci się przyda. Ja bym wybrała hiszpański ale tylko teoretycznie.
|
|
|
|
NicNieWart
|
2015-08-05, 19:58 Jakiego języka warto się uczyć ?
|
|
Gdzie tam hiszpański..Chcesz go tylko używać na wczasach i na urlopach ? Nigdzie on Ci się nie przyda..Teraz co trzeba mieć opanowane to na pewno język angielski i niemiecki. Później możemy opanować język, który ostatnio stał się bardzo popularny czyli francuski.
|
|
|
|
MArcia
|
2015-08-06, 13:17 Jakiego języka warto się uczyć ?
|
|
dobrą opcją jest nauka języków mniej spotykanych. Można pomyśleć o rynkach wschodnich i nauczyć się rosyjskiego, chińskiego czy japońskiego. Wtedy będzie człowiek bardziej rozchwytywany na rynku pracy.
|
|
|
|
mielnik
|
2015-08-06, 14:23 Jakiego języka warto się uczyć ?
|
|
Chyba żaden z wymienionych. Mam wrażenie, że najlepiej uczyć się teraz chińskiego i rosyjskiego, nie daj Boże arabskiego. Angielski pewnie jeszcze długo będzie tym wiodącym, ale powoli na rynkach zaczynają dokazywać Chińczycy. A Rosjanie nie są przewidywalni, język wroga trzeba znać.
|
|
|
|
agrrest
Miasto: Kraków
|
2016-02-23, 09:31 Jakiego języka warto się uczyć ?
|
|
O chińskim i japońskim dużo się mówi, ale prawda jest taka, że większość Azjatów, którzy robią interesy w Europie, zna angielski, a często nawet probują mówić po polsku (zawsze śmieszne ). Co do przyszłościowych języków, to chyba dużo zależy od profilu firmy. W jednej potrzebny będzie ktoś z rosyjskim, w innym ze szwedzkim czy nawet rumuńskim, ale angielski zawsze jest podstawą.
|
|
|
|