pieniadz.pl

Jesteś tu: Strona główna forum » Prowadzenie firmy, zakładanie nowej » Księgowość - pytanie

Księgowość - pytanie

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2  Następny
Autor Wiadomość
Marek456

Post2012-04-16, 01:41    Księgowość - pytanie Odpowiedz z cytatem
Hej,

Od niedawna prowadzę jednoosobowa dzialanosc gospodarcza i zastanawiam sie jak rozwiązać sprawę księgowości. Jak myslicie lepiej jest zatrudnic normalna księgową, czy korzystać z firm ksiegowych ?

Dzieki za pomoc
Reklamy
Prezes

Post2012-04-16, 20:32    Księgowość - pytanie Odpowiedz z cytatem
Ja mam zatrudniona księgową i nie narzekam ... zadnych problemow wszystko zalatwia na czas, potrafi troche pokombinować Smile Z firm ksiegowych nigdy nie korzystałem, wiec ciezko mi cos napsiac.
LuckyGuy

Post2012-04-17, 20:50    Księgowość - pytanie Odpowiedz z cytatem
Jak dla Ciebie wystarczy pierwsze lepsze biuro ksiegowe nie bedziesz mial duzo faktur i roboty z papierkami. Przy wiekszych firmach bardziej oplaca sie zatrudnic wlasna ksiegowa.
Koles34

Post2012-04-19, 21:04    Księgowość - pytanie Odpowiedz z cytatem
Ja prowadze jednoosobowa dzialanosc i zlecam ksiegowosc firmie online. Korzystam z tej firmy od okolo roku i jeszcze nie mieli zadnej wpadki.
Waldus

Post2012-04-27, 20:16    Księgowość - pytanie Odpowiedz z cytatem
Siema

Podłącze sie pod temat z pytaniem Smile Czy przy malych firmach jest mozliwe i czy mozna samemu prowadzic ksiegowosc ?
Kwiatuszek141

Post2012-10-30, 12:59    Księgowość - pytanie Odpowiedz z cytatem
Jak masz wiedze i czas, zeby sie bawic w papierkach to pewnie ze mozesz. Od siebie dodam że ksigowy musi byc ciagle na biezaco z przepisami i urzad skarbowy nie bedzie interesowalo że ktos czegos nie wiedzial.
augustus

Post2013-04-08, 13:23    Księgowość - pytanie Odpowiedz z cytatem
ja tam korzystam z biura rachunkowego mam zakupioną usługę księgowości - przy jednoosobowej działalności wychodzi mi nieco ponad 100 zł, przy okazji korzystam u nich z usługi wirtualnego biura i za to też płacę nieco ponad 100 zł Very Happy
Ziomek8899

Post2013-04-11, 09:56    Księgowość - pytanie Odpowiedz z cytatem
kurcze bardzo tanio Smile myslalem ze takie wirtualne biura wiecej kasuja.
Zieloneoczykota

Post2013-05-31, 20:31    Księgowość - pytanie Odpowiedz z cytatem
Oczywiście, że warto! Smile Ja korzystam od długiego czasu, program jest bardzo prosty w obsłudze, przejrzysty, czytelny nawet dla laika w tej materii. Nigdy się nie zawiodłem. I z czystym sumieniem mogę polecić wszystkim przedsiębiorcą- dużym i małym.
perełka

Post2013-06-28, 20:06    Księgowość - pytanie Odpowiedz z cytatem
Marek456 napisał:
Hej,

Od niedawna prowadzę jednoosobowa dzialanosc gospodarcza i zastanawiam sie jak rozwiązać sprawę księgowości. Jak myslicie lepiej jest zatrudnic normalna księgową, czy korzystać z firm ksiegowych ?

Dzieki za pomoc

Na początku swojej przygody z własną firmą jak większość jeździłam do księgowej. Teraz jak już zakumałam co trzeba robić - rozliczam się sama.
Asoff

Post2017-06-19, 07:54    Księgowość - pytanie Odpowiedz z cytatem
Przez dwa lata prowadzenia działalności "przerobiłem" oba warianty. Do marca tego roku prowadziłem księgowość samodzielnie. Do tego celu wykorzystywałem inFakt. W marcu zdecydowałem się na skorzystanie z usług biuro rachunkowego. Dlaczego? Zdarzało się, że na to samo pytanie dwie rożne osoby odpowiadały inaczej. Podejmij w takiej sytuacji decyzję kto ma rację… Smile Mając biuro rachunkowe konsultuję wszystko z jedną osobą. W razie błędów wiadomo kto jest za to odpowiedzialny i wiem kogo obciążyć ewentualnymi kosztami. Polecam skorzystać z oferty https://www.tmf-group.com/pl-pl/services/companies/corporate-secretarial/quickstart-to-market-entry/
magda906

Post2017-10-01, 21:47    Księgowość - pytanie Odpowiedz z cytatem
małe i średnie firmy mogą korzystać z serwisów https://wfirma.pl/ i samodzielnie prowadzić rozliczenia firmy. Moim zdaniem chociaż na starcie to dobra opcja - pozwala poznać mechanizmy, zasady i poszczególne działki rozliczeń, ale i sporo zaoszczędzić a na początku każdy grosz jest ważny
Jakubowski

Post2018-03-14, 13:58    Księgowość - pytanie Odpowiedz z cytatem
Zawsze jeżeli mam trudne pytania to proszę moje biuro rachunkowe wrocław o pomoc znają odpowiedź na każde zadane pytanie
Jagoda

Post2018-06-29, 10:46    Księgowość - pytanie Odpowiedz z cytatem
Przy jdg nie opłaca się trzymać etatu księgowej. Sam ZUS wyjdzie drożej, niż abonament w takim np. Tax Care, gdzie w tym samym koszcie można mieć abonament, prawnika, pakiet medyczny, wsparcie IT, kartę sportową i jeszcze coś zostanie.
Szkot

Post2018-06-29, 10:56    Księgowość - pytanie Odpowiedz z cytatem
Jasne, wystarczy rozejrzeć się za sprawdzonym biurem, aby mieć święty spokój. Nowo powstałym ciężko zaufać, żeby nie popełniało błędów, bo na drodze cywilnej trudno o odszkodowanie.
Gdzie szukać i jak oceniać na przykładzie najbardziej znanych http://poradnikowy.net/ksiegowosc-i-biura-rachunkowe-na-slasku-przyklady-warte-uwagi-w-najwiekszych-miastach/ Koszty naturalnie, że niższe od stanowiska księgowej w firmie.
Strona główna forum » Prowadzenie firmy, zakładanie nowej » Księgowość - pytanie
Skocz do:  
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2  Następny

Recepcja
Login:
Hasło:
Pamiętaj mnie
Brak konta? Zarejestruj się!
Kursy walut 2024-02-29

Produkty finansowe na skróty:

Konta: Konta osobiste Konta młodzieżowe Konta firmowe Konta walutowe
Kredyty: Kredyty gotówkowe Kredyty mieszkaniowe Kredyty z dopłatą Kredyty dla firm