Witam
Pragnę zainteresować dość nowatorskim pomysłem który na pewno mieści się w
definicji small biznesu w małej gastronomii .
Pomysł na tego typu biznes jest u nas w kraju jeszcze mało znany . Popularny
jest on za oceanem z tamtąd się zresztą wywodzie jego geneza . W Europie
Zachodniej jest również dość sporo tego typu punktów gastronomicznych . Ten
pomysł to mini donutsy czyli małe pączki angielskie . Automatyzacja procesu
smażenia tych małych pączków z dziurką zrodziła się w latach 70-tych i
obecnie stanowi dość ciekawe rozwiązanie .dla wszystkich którzy myślą o
small biznesie w małej gastronomii ale też nie tylko . Pomysł można
wykorzystać w ciastkarni w lodziarni w punkcie z goframi czyli w już
istniejącym biznesie . Może więc on funkcjonować samodzielnie lub wespół z
innymi prostymi biznesami gastronomicznymi . Szansę na sukces zwiększa jego
jak na razie bardzo nieduża konkurencyjność.
Zainteresowanych tym tematem zapraszam na stronę
www.minidonuts.pl
Jarosław Siemiątkowski