ifonka
|
2015-06-01, 14:07 Sklep z używaną odzieżą
|
|
Tak za małe grosze go sprowadzić i sprzedawać go z odpowiednią przebitką. To najlepsze wyjście i teraz barzo często się tak robi. U mnie powstało w mieście bardzo dużo ciucholandów. Tak dużo jest nowych miejsc co się sprzedaję tą odzież używaną, że ciężko ją zliczyć na palcach jednej ręki.
|
|
|
|
Reklamy
|
|
kontraktor
|
2015-06-11, 11:55 Sklep z używaną odzieżą
|
|
Jeszcze jak się zrobi taki on-line sklepik właśnie do zarabiania to już całkiem będzie okej i już wtedy całkiem może być super. To na pewno będzie interes życia jak ktoś w innych tematach pisał a ja trochę te słówko odmałpowuję no ale co tak czynie i koniec.
|
|
|
|
Lasek
|
2015-06-11, 18:40 Sklep z używaną odzieżą
|
|
Ja uważam, że coraz więcej osób i coraz częściej z braku funduszy kupuje odzież używaną w takich sklepach. Fakt lokalizacja jest ważna, reklama też. Ale przede wszystkim cena i jakość ubrań się liczy. Nikt przecież nie chce kupować zniszczonych rzeczy.
|
|
|
|
Kaczerba
|
2015-07-15, 18:17 Sklep z używaną odzieżą
|
|
To zależy od cen. Ja np. sukienki kupuję tu http://zoio.pl/odziez-damska/sukienki Aktualnie mają je nawet poniżej 20 złotych!!! Raczej żaden lumpeks nie ma szans wygrać z taką konkurencją. Nie wiem co musiałabym zaoferować, żeby osiągnąć sukces.
|
|
|
|
Yo_anna
|
2015-07-15, 18:31 Sklep z używaną odzieżą
|
|
A mi się wydaje, że nie ilość tego typu sklepów jest problemem tylko pomysł.... wiele osób nie lubi grzebać w koszach z używaną odzieżą, dlatego do takich miejsc nie chodzi, ale wejdzie tam, gdzie np. ciuchy są na wieszakach. Warto też dobrze zapoznać się z konkurencją i zobaczyć, co można zrobić lepiej. Więcej przymierzalni?luster? muzyka? kącik dla dzieci, aby mamuśki mogły poszaleć między wieszakami?
Może warto również zaangażować stylistkę, która będzie komponowała na manekinach modne stylizacje przyciągające uwagę?
|
|
|
|
NicNieWart
|
2015-07-15, 21:35 Sklep z używaną odzieżą
|
|
Ja kupuję takie rzeczy ale to przede wszystkim w sklepach stacjonarnych i przede wszystkim to tam wybieram sobie różnego rodzaju ciekawe właśnie marki..Czasem za małą kwotę mogę kupić co mi się tylko podoba i w ogóle nie potrzebuję iść jakby to powiedzieć do innych sklepów.
|
|
|
|
sergiis
|
2015-07-23, 13:34 Sklep z używaną odzieżą
|
|
znajomi taki sklep prowadzili i zrezygnowali. Za duża konkurencja była na rynku. Dodatkowo doszedł problem z dostawami towaru. Na początku był ten towar ok. A później coraz gorszy przychodził.
|
|
|
|
Wress
|
2015-07-23, 15:43 Sklep z używaną odzieżą
|
|
Sklepy z używaną odzieżą to przyszłość naszego narodu hehe. W naszym mieście znajdują się na każdym zakręcie, przy każdym bloku, a mimo wszystko do każdego sklepu zagląda dużo ludzi. Ludzie nie mają pieniędzy na kupno nowej odzieży, dlatego zawsze będzie popyt na lumpeksy.
|
|
|
|
megawiley92
|
2015-08-19, 22:07 Sklep z używaną odzieżą
|
|
Moim zdaniem: najważniejsza jest dobra lokalizacja sklepu i dobry punkt dostaw towaru. Jeśli będziesz miała dobry towar: ciekawe, markowe rzeczy, to pocztą pantoflową się rozniesie, a to najlepsza reklama, bo najbardziej wiarygodna i darmowa. Jeśli to masz, to może się udać.
|
|
|
|
wbeszu
|
2023-06-26, 21:56 Sklep z używaną odzieżą
|
|
Chciałabym się z Wami podzielić swoimi planami otwarcia lumpeksu i poszukiwaniami idealnego dostawcy. Spora część osób poleca hurtownię: https://www.del-mar.eu/ Czy ktoś z Was miał już styczność z tą firmą? Chętnie poznam Wasze opinie i doświadczenia. Z góry dziękuję za pomoc!
|
|
|
|