Skamel
|
2015-09-18, 14:53 Uszkodzony pendrive - jak odzyskać dane?!
|
|
Witam,
utraciłem bardzo ważne dane, które przechowywałem na służbowym pendrajwie. Pamięć została uszkodzona, i teraz po podłączeniu do kompa nie jest w ogóle wykrywana. Nie wiem co robić, a dane muszę odzyskać - sprawa pilna.
Pomożecie???
|
|
|
|
Reklamy
|
|
aleksyv91
|
2015-09-18, 20:23 Uszkodzony pendrive - jak odzyskać dane?!
|
|
To jest pamięć flash, więc będzie problem. Nie mniej jednak warto poszukać firmy która bawi się z akcesoriami firmowymi. Skontaktuj się z producentem pendrive'a może mają jakiś autoryzowany serwis. Być może jedynie wtyczka się poluzowała i nie bedzie to wielkim problemem dla techników, ale gorzej gdy uszkodzeniu uległy kości pamięci. Niemniej jednak jak już wspomniałem wyżej - poszukaj serwisu firmy, na pewno coś takiego w Polsce mają najwięksi producenci (typu Kingston) i tam uderzaj. Ale to może kosztować
|
|
|
|
Skamel
|
2015-09-21, 12:12 Uszkodzony pendrive - jak odzyskać dane?!
|
|
aleksyv91 napisał: | Niemniej jednak jak już wspomniałem wyżej - poszukaj serwisu firmy, na pewno coś takiego w Polsce mają najwięksi producenci (typu Kingston) i tam uderzaj. Ale to może kosztować |
Mój pendrive to no name z logiem firmy, w której pracuję. Raczej nie jest to żadna firmówka... A może powinienem w takim razie rozejrzeć się za jakimś specjalistą od odzyskiwania danych? Czy na forum jest może ktoś kto zajmuje się tego typu sprawami (najlepiej z Wrocławia lub okolic). Proszę o kontakt na PW...
|
|
|
|
Diamolo
|
2015-09-22, 14:28 Uszkodzony pendrive - jak odzyskać dane?!
|
|
moja rada: poszukaj sobie w necie kontaktu do lokalnego spy shopu, oni ogarną ci temat odzyskiwania danych w rozsądnej cenie - potwierdzone info.
|
|
|
|
Skamel
|
2015-09-24, 16:07 Uszkodzony pendrive - jak odzyskać dane?!
|
|
Diamolo napisał: | moja rada: poszukaj sobie w necie kontaktu do lokalnego spy shopu, oni ogarną ci temat odzyskiwania danych w rozsądnej cenie - potwierdzone info. |
co masz na myśli bo trochę nie nadążam za twoim tokiem myślenia
|
|
|
|
Diamolo
|
2015-09-25, 14:41 Uszkodzony pendrive - jak odzyskać dane?!
|
|
|
|
|
|