wojmir
|
2015-08-19, 18:49 Zarządzanie najmem mieszkania
|
|
Kilka miesięcy temu przeprowadziłem się z Wrocławia do Krakowa, ale w moim poprzednim miejscu zamieszkania mam mieszkanie własnościowe. Nie chcę, żeby stało puste i niewykorzystane. Chciałbym oddać ten lokal pod wynajem, ale ze względu na to, że w tej chwili mieszkam gdzie indziej mogą być problemy. Zastanawiam się czy są firmy, które mogłyby mi pomóc załatwiać te wszystkie kwestie związane z najmem mieszkania - od znalezienia potencjalnych najemców, aż do rozliczania najmu. Nie wiem gdzie szukać... ma ktoś jakiś pomysł?
|
|
|
|
Reklamy
|
|
Jedyneczka
|
2015-08-23, 20:44 Zarządzanie najmem mieszkania
|
|
A nie może się tym zająć zwykły pośrednich nieruchomości? W moim mieście wiem żę pośrednicy zajmują się i sprzedażą (a dokładnie pośrednictwem w sprzedaży) i pośrednictwem w wynajmowaniu mieszkań. Nie wiem jednak jak to wygląda od strony wynajmującego -ile płaci, która firma jest najlepsza itp. musisz siędiwiedzieć jak w Twoim mieście to wygląda
|
|
|
|
stachs
|
2015-08-23, 20:55 Zarządzanie najmem mieszkania
|
|
Witaj, w takiej sytuacji najlepiej zrobisz jak skontaktujesz się z firmą, która specjalizuje się w wynajmowaniu mieszkań. Zaoszczędzisz na tym mnóstwo stresu i czasu. Nie będziesz musiał zajmować się szukaniem przyszłych lokatorów. Te obowiązki przejmie za Ciebie właśnie taka firma. Dzięki korzystaniu z usług takich firm jest znacznie mniej problemów z lokatorami.
|
|
|
|
woppkz
|
|
|
|
bogus88
|
2015-08-24, 10:16 Zarządzanie najmem mieszkania
|
|
Witaj:-) Bardzo dobrze pomyślane, mój znajomy miał podobny problem i skorzystał z usług tej firmy: http://www.k2assetmanagement.pl. Bardzo sobie ją chwali do tej pory, także jeśli chcesz, sprawdź sobie ich ofertę i warunki współpracy, a także ceny (to chyba najważniejsze) Powodzenia w ewentualnych negocjacjach:-)
|
|
|
|
Klaudiusz
|
2015-08-31, 13:58 Zarządzanie najmem mieszkania
|
|
Hejka, gotowe rozwiązanie masz podane, z tego co widzę Sam z ciekawości zajrzałem na tą stronkę K2 Asset Management i muszę powiedzieć, że bardzo obiecująco i profesjonalnie to wygląda:-) Wydaje mi się, że jeśli zdecydowalibyście się na ta firmę, to nie bylibyście rozczarowani:-) Możecie poczytać sobie opinie na ich temat w necie tak, dla pewności:-) powodzenia:)))))
|
|
|
|
magda906
|
2015-09-29, 16:33 Zarządzanie najmem mieszkania
|
|
Z tego co wiem, to część firm zarządzających nieruchomościami prowadzi także nadzór nad lokalami wynajmowanymi. Warszawskie GGKO http://www.ggko.pl/ oprócz doświadczenia w zarządzaniu nieruchomościami prowadzi inne usługi: księgowe, windykacyjne czy prawne. Podpytaj tam.
|
|
|
|
slaway
|
2015-10-21, 19:52 Zarządzanie najmem mieszkania
|
|
oczywiście, że są firmy zarządzające mieszkaniami, wystarczy, że trochę poszukasz, szczególnie, że mieszkanie do wynajmu masz w dużej miejscowości, także nie powinno być żadnych problemów po prostu znajdź taką która będzie Ci odpowiadać na internecie owszem mniej zarobisz niż jakbyś sam znalazł osobę, której masz wynająć, ale dzięki takiemu rozwiązaniu nie będziesz się musiał męczyć z lokatorami i tylko pieniądze będą wpływać Ci na konto, jak mieszkasz tak daleko to myślę, że to dobre dla Ciebie rozwiązanie
|
|
|
|
baccaro
|
2015-11-01, 18:50 Zarządzanie najmem mieszkania
|
|
Ciekawe, jak takie zarządzanie przez firmę sprawdza się w praktyce.
|
|
|
|
Asoff
|
2017-02-14, 14:32 Zarządzanie najmem mieszkania
|
|
Ja nie wynajęłam mieszkania, w którym kiedyś mieszkałam, a wynajęłam mieszkanie, które niedawno kupiłam i które znalazłam na tej stronie internetowej https://promenadywroclawskie.pl/ . Na początku sama chciałam szukać najemców i zarządzać najmem mieszkania, ale stwierdziłam, że zajmie mi to zbyt dużo czasu i postanowiłam skorzystać z usług agencji, która zajmuje się tego typu rzeczami. Nie jest to bardzo drogie, a jest to bardzo wygodne. Polecam każdemu z Was. Na pewno w każdym większym mieście znajdują się takie agencje.
|
|
|
|