Kwiatuszek141
|
2014-11-17, 13:01 Sposoby mobilizowania pracowników
|
|
W dzisiejszych czasach wystarczy umowa o prace.
|
|
|
|
Reklamy
|
|
maria2015
|
2015-04-30, 16:22 Sposoby mobilizowania pracowników
|
|
Słuszna odpowiedź !!! jesteś moim mistrzem. Teraz tak wiele pracodawców zatrudnia na umowy śmieciowe, że teraz jeśli w ogłoszeniu o pracę będzie podane: rodzaj umowy - umowa o pracę to od razu zmobilizuję pracownika do większego działania. Z kilku takich powodów, że wszystkie składki będzie miał płacone i będzie mógł bezpiecznie nawet wziąć kredyt jakiś.
Znowu siedzisz w warsztacie? Sądzisz, że jest dobrze wyposażony? Porównaj z http://specjalista.bloog.pl/id,347444250,title,Warsztat-samochodowy-poszukiwany,index.html. Zobacz jak powinien wyglądać warsztat marzeń.
Ostatnio zmieniony przez maria2015 dnia 2015-07-01, 10:28, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
Marlyyn
|
2015-05-22, 15:49 Sposoby mobilizowania pracowników
|
|
Kwiatuszek - mój mistrz;) a oprócz umowy to może jakieś nagrody niekoniecznie pieniężne;) w firmie mojej koleżanki są to zagraniczne wycieczki;)
|
|
|
|
oneDolar
|
2015-06-09, 22:50 Sposoby mobilizowania pracowników
|
|
popieram kwiatuszka, umowa o pracę i regularnie wypłacane wynagrodzenie to w dzisiejszych realiach duża mobilizacja do pracy dodałbym jeszcze, że fajnie byłoby, gdyby szefowie nie oceniali pracownika w powierzchowny sposób albo tylko na podstawie opinii innych pracowników, żeby byli po prostu bardziej obiektywni i sprawiedliwi
|
|
|
|
bronchilda
|
2015-07-13, 21:55 Sposoby mobilizowania pracowników
|
|
Chyba najskuteczniejszym sposobem motywowania pracowników przez pracodawcę są dodatki motywacyjne w postaci gotówki oczywiście, choć nie zawsze. Mnie motywuje choćby dobre słowo, albo angażowanie mnie w dodatkowe prace, nie dla każdego. Czuję wtedy, że jestem wyróżniana w pewnym sensie i to jest bardzo miłe.
|
|
|
|
Yo_anna
|
2015-07-14, 06:54 Sposoby mobilizowania pracowników
|
|
to zależy chyba od tego, co wpływa na brak mobilizacji pracowników. Jeśli zarabiają dużo, ale praca nie sprawia im satysfakcji lub czują się w niej źle (szef-tyran, kiepska atmosfera, rutyna, brak więzi z innymi współpracownikami) to raczej podwyżka nic tu nie zmieni.
Aby zmobilizować pracownika, trzeba wiedzieć, gdzie tkwi problem i wtedy szukać rozwiązań. Faktycznie, w wielu przypadkach to podwyżka może być rozwiązaniem, ale warto również wziąć pod uwagę takie aspekty, jak: zmiana stanowiska, przeniesienie do innego działu projektowego, wprowadzenie np. poniedziałkowych wspólnych śniadań na koszt firmy , sprawiedliwy system premiowy, możliwość rozwoju (np. kursy, warsztaty - nie koniecznie związane z zajmowanym stanowiskiem) etc. Możliwości jest sporo, ale im lepiej zdiagnozujemy problem braku motywacji, tym lepszy sposób na motywację będziemy w stanie dopasować.
|
|
|
|
annot
|
2015-07-14, 11:08 Sposoby mobilizowania pracowników
|
|
Gdy pracownik raz dostanie premię, za każdym kolejnym razem będzie jej oczekiwał. Kiedy jej nie dostanie jego motywacja spadnie.... zamknięte koło...Dobre warunki w pracy, dobra atmosfera w grupie, przekonanie o sensie swojej pracy, a dla ludzi kreatywnych możliwość rozwoju i realizacja pomysłów są ważniejsze niż dążenie do wysokiej pensji.
|
|
|
|