prozak
|
2015-05-08, 19:02 Zrzucanie nadwagi wcale nie musi być trudne
|
|
Trudno znaleźć motywację do odchudzania, gdy taka brzydka pogoda na zewnątrz. Ale można to zrobić inaczej niż tylko głodząc się bez sensu. Ja polecam włączyć komputer i poćwiczyć sobie choć dziesięć piętnaście minut dziennie z Chodakowską albo mel b ... moim zdaniem odchudzanie naprawdę nie jest trudne trzeba tylko chcieć
|
|
|
|
Reklamy
|
|
Maney
|
2015-05-09, 20:26 Zrzucanie nadwagi wcale nie musi być trudne
|
|
Wszystkie porady bardzo fajnie i rzeczowo opisane ale warto zwrócić uwagę jeszcze na: 1) pić wodę bądź wodę z cytryną między posiłkami (nie w trakcie posiłku gdyż pogorszy to trawienie - rozkładanie pokarmu); 2) "jedząc tłuszcze spalasz tłuszcze" -(taki paradoks) warto dożucić do swojej diety produkty bogate w zdrowe tłuszcze np. ryby, zdrowe tłuszcze roślinne (w postaci płynnej nie stałej), rośliny łuskane-ziarniste np. słonecznik, sezam; 3) wysypiać się
|
|
|
|
Palcikort
|
2015-05-11, 18:23 Zrzucanie nadwagi wcale nie musi być trudne
|
|
O, to jest bardzo mądra rada i na poziomie. Właśnie jestem na etapie odchudzania się i zbierał z forów różne porady, które wiem, że mają sens. Ja staram się jeść zdrowo i do tego uprawiam sport, czyli biegam wieczorami a jak nie dam rady biegać idę sobie pograć w nogę.
|
|
|
|
Domaszka
|
2015-05-14, 16:45 Zrzucanie nadwagi wcale nie musi być trudne
|
|
Bardzo fajna rada trzeba będzie z niej skorzystać. Łatwo jest przytyć, ale spalić to, co się nabrało jest bardzo trudno. Najlepiej skorzystać wydaje mi się z dobrej dietetyczki sam tak zrobiłem kg leci w dół teraz mam zamiar zapisać się na siłownię i ubić tłuszczyk.
|
|
|
|
dziobol
|
2015-05-14, 22:25 Zrzucanie nadwagi wcale nie musi być trudne
|
|
Tabletki odchudzające: odchudzanie pozorne Lekarze, dietetycy, trenerzy są zgodni - szybka utrata wagi w przypadku tabletek odchudzający oznacza najczęściej utratę wody. Doskonale wygląda to na wadze. Ale tylko tam. Po pierwsze, utrata wody to efekt krótkotrwały, nasz organizm bardzo szybko sobie z tym poradzi. Po drugie, trwałe schudnięcie oznacza zmniejszenie zawartości tłuszczu w naszym ciele.
|
|
|
|
posiek
|
2015-05-15, 18:23 Zrzucanie nadwagi wcale nie musi być trudne
|
|
Z tą nadwagą różnie bywa. Ja uważam, że najważniejsza jest motywacja i wtedy jakoś łatwiej się oprzeć wszelkim przyjemnością. Schudnąć pewnie nie jest źle. Byle by przy tej wadze pozostać.
|
|
|
|
kapaturya
|
2015-05-18, 22:57 Zrzucanie nadwagi wcale nie musi być trudne
|
|
nie jest trudne?! najgorsza nadwaga to ta, która umieszcza się w jednym miejscu na ciele i nie chce z niego zniknąć jak pozbyć się oponki wokół brzucha? reszta nawet może być, ale wałki w talii już nie... z otyłości brzusznej naprawdę ciężko jest wyjść, mimo stosowania diety i ćwiczeń, ten problem lubi powracać i trzeba się bardzo pilnować…
|
|
|
|
FED01
|
2015-05-19, 07:31 Zrzucanie nadwagi wcale nie musi być trudne
|
|
A ja w swoim czasie schudłam w ciągu miesiąca nawet więcej niż 5 kilo. Połączyłam dietę 1000 kalorii z dietą niskotłuszczową. Czasami tych kalorii było więcej niż 1000 Ale konsekwentnie jadłam małe porcje 5 razy dziennie, unikałam przede wszystkim smażonych rzeczy i słodyczy.
|
|
|
|
czekb66
|
2015-05-20, 09:43 Zrzucanie nadwagi wcale nie musi być trudne
|
|
Jak nie musi być trudne właśnie dla mnie jest trudne bo próbowałem wiele sposobów i mi nic nie pomagało niestety. Chyba teraz już się zapiszę jak to mi mój kolega radził na jakąś siłownię lub na jakiś trening mma. Czy coś w tym stylu. Zobaczę jak to w końcu będzie.
|
|
|
|
Pompka
|
2015-05-20, 11:45 Zrzucanie nadwagi wcale nie musi być trudne
|
|
Jest to trudne, zwłaszcza wytrwanie w postanowieniu zrzucenia wagi. Dobrym sposobem jest trzymanie diety ale niestety jest to bardzo ciężki i często po pierwszych próbach się poddajemy. Dodatkowo nalezy uprawiać jakis sport, najlepiej taki który lubimy to motywacja do działania będzie dużo lepsza.
|
|
|
|
igax
|
2015-05-24, 20:36 Zrzucanie nadwagi wcale nie musi być trudne
|
|
Ja polecam z całego serca tzw dietę Diamondów inaczej dieta niełączenia nazywana też dietą życia. Moja rodzina i przyjaciele stosowali ją wiele lat, a że trochę się zaniedbaliśmy to z wygodnictwa tudzież słabej woli. Pomaga przy wielu chorobach - w mojej rodzinie pomaga przy zaparciach, słabej pracy wątroby, zaburzeniach trawienia, zatrzymywaniu się wody w organizmie i nadwadze.
|
|
|
|
panicz
|
2015-05-24, 23:56 Zrzucanie nadwagi wcale nie musi być trudne
|
|
Witam wszystkich w trosce o zdrowie, kondycję oraz estetyczny wygląd chciałabym zrzucic nadwagę a także poprawić swoją kondycję! Czy ktoś zna zdrową i skuteczną metodę, której efekty są widoczne przynajmniej po miesiącu i która nie wywoluje jojo? Proszę o pomoc
|
|
|
|
dawid.p
|
2015-05-26, 11:01 Zrzucanie nadwagi wcale nie musi być trudne
|
|
Bo nie musi tylko trzeba chcieć, a wszystko samo przyjdzie. Trochę determinacji, cierpliwość i przestrzeganie diety oraz ćwiczeń, a nasz sylwetka nabierze blasku.
|
|
|
|
Ryan
|
2015-05-26, 17:05 Zrzucanie nadwagi wcale nie musi być trudne
|
|
Nic samo nie przyjdzie. Z pustego salomon nie naleję. Trzeba mieć motywację samą w sobie. Bez takiej motywacji nie możemy co liczyć na jakieś dobre efekty. Trrzeba się udać do dietetyka bo on zazwyczaj daję jakieś wskazówki co do posiłków i co do jadłospisu.
|
|
|
|
Lubiekotki
|
2015-05-27, 11:41 Zrzucanie nadwagi wcale nie musi być trudne
|
|
żeby zrzucić nadwagę i potem utrzymać w miarę szczupłą sylwetkę, trzeba systematycznie ćwiczyć i nie rezygnować z diety, inaczej się nie da, kiepskim pomysłem są drastyczne diety w rodzaju "schudnij w tydzień" albo łykanie cudownych tabletek, jeśli ma się problemy z dobraniem diety, dobrze jest przejść się do dietetyka
|
|
|
|